031/591 62 11 Email : recepcia@seniorpark.sk
                        930 30 Rohovce č.169

Domáca kuchyňa ako základ zdravia

O našich klientov sa staráme ako o vlastnú rodinu. Najbližší si predsa zaslúžia to najlepšie z najlepšieho. Nielen odborná starostlivosť nášho zodpovedného personálu, ale aj kvalitná strava je to, čím sa naše špecializované zariadenie môže právom pochváliť. Ak chcete vedieť, prečo je naša kuchyňa taká výnimočná, prečítajte si naše odpovede na otázky práve ohľadom stravy v Senior parku.

Ako by ste charakterizovali kuchyňu v zariadení Senior park?

Stravovanie zabezpečujeme vo vlastnej vybavenej kuchyni, ktorá je súčasťou zariadenia. Pripravujeme chutnú domácu stravu, ktorá vo významnej miere skvalitňuje pobyt obyvateľov v našom domove. Naša kuchyňa je vybavená modernými výrobnými technológiami. V nej sa dejú doslova zázraky na počkanie. Náš tím zabezpečuje každodennú prevádzku a činnosti spojené s prípravou, rozdelením a distribúciou  jedál, a to primárne pre klientov zariadenia. Súčasťou ich povinností je udržiavanie čistoty, poriadku a hygieny vo všetkých kuchynských i skladových priestoroch zariadenia.

Čo najradšej klientom pripravujete a čo im najviac chutí?

Našim klientom najviac chutia mäsité jedlá, ale raz do týždňa ponúkame sladký obed. Najviac im chutí asi naša žemľovka. Pripravujeme ju z poctivých surovín a pridávame do nej veľa lásky, ako aj do iných našich jedál. 

Dôchodkyne sediace za stolom pri obede

Koľkokrát počas dňa majú klienti Senior parku pripravené jedlo a z čoho pozostávajú jednotlivé chody?

Stravovanie tvoria raňajky, desiata, obed. Obed tvorí polievka a hlavné jedlo. Po obede majú klienti olovrant a večeru. Pri diabetickej diéte je klientom k dispozícii aj druhá večera. Zabezpečujeme aj celodenný pitný režim – doobeda čaj, poobede limonáda. Pitný režim je dôležitý, preto naň nedáme dopustiť. 

Ako zohľadňujete jednotlivé výnimky v stravovaní?

Klientom pripravujeme aj mixovanú stravu, ak to ich zdravotný stav vyžaduje. Klientom podávame vyváženú stravu v súlade so zásadami zdravej výživy, s prihliadnutím na zdravotný stav a stanovený diétny systém pod vedením vedúcej stravovacej jednotky a kuchárky. Jedálny lístok zostavujeme po konzultácii s vedením a sestričkami.

Ak senior nedokáže chodiť sám do reštaurácie, ako je vyriešený tento handicap?

Samozrejmosťou je naša pomoc klientom pri podávaní stravy, trpezlivá obsluha a podávanie stravy ležiacim klientom.

žena kŕmiaca dôchodkyňu

Čo považujete za najväčšiu výzvu pri príprave jedla?

Najväčšou výzvou je, aby naše jedlo aj chuťovo aj výzorovo splnilo požiadavky našich klientov.

Čo obsahuje strava a jej súčasti?

Na raňajky majú klienti pečivo alebo chlieb, nátierku ponúkame raz do týždňa, ostatné dni máme šaláty, salám, šunku, praženicu, chlieb vo vajci. Aby mali naši klienti zmenu, raz do týždňa servírujeme j sladké raňajky. 

Na desiatu ponúkame ovocie, ovocnú šťavu, jogurt alebo oblátky. V stredu a piatok majú naši klienti na obed aj bezmäsité jedlá. Obed vždy obsahuje polievku a hlavné jedlo. Dbáme na to, aby si na olovrant prišli na svoje aj mlsné jazýčky. Preto podávame zákusky, domáce múčniky, pudingy a to vždy aj pre diabetikov v ich dia verzii. Polotovary u nás nenájdete, pečenie nás baví. Na večeru podávame vždy ľahšie jedlo, no nikdy nie studenú večeru. 

koláč

Čo je podľa vás najdôležitejšie pri príprave jedla?

Poznať správny spôsob prípravy pokrmov, správny postup spracovania potravín, dôležitá je aj správna kuchynská úprava, ktorá vyžaduje nielen zručnosť v príprave jedál, ale aj znalosť potravín a dobrú gastronomickú fantáziu.

Kto je váš gastronomický vzor a komu by ste sa chceli priblížiť?

Vyslovene gastronomický vzor nemáme, jediným našim cieľom je spríjemniť pobyt našich klientov aj pomocou našej domácej stravy. Dobré jedlo ozvláštni každodenný život a robí každý deň krajším.

Kde čerpáte inšpiráciu?

Vyhľadávame staré pôvodné receptúry, listujeme kuchárske knihy, ale dobrý zdroj nápadov je aj internet, časopisy, či televízia. Odmenou je pre nás spokojný úsmev klientov. 

Popular Tags :

Napíšte komentár